Samarbejde med Skolehaven Islands Brygge

I foråret 2017 startede UrbanPlanten et samarbejde med Skolenhaven Islands Brygge, hvor børn fra de tilknyttede skoler kommer over til Urbanplanen for at lave stiklinger af bærbuske. Når buskene vokser sig større, flyttes en del af dem ud til Skolehaven Islands Brygge, og resten plantes ud i forskellige steder i Urbanplanen.

Udover at børnene lærer om planter og planteformering, og selv dyrker deres egne bærbuske til skolehaven (i stedet for at købe), er formålet også at danne nye fællesskaber tværs bydelene.

11-05-2017, stikling-workshop med 2U fra Skolen På Islands Brygge, sib.skoleporten.dk

Den første face er stikling-workshops, hvor skoleklasser eller grupper af skoleelever laver stiklinger af solbær, ribs og stikkelsbær. Samt nogle efterfølgende pasningsopgaver.

  • klargøring af plantekasser
  • skære og plante stiklinger
  • pasning (fjerne ukrudt, vanding, gødning…)
  • følge med i planternes udviklingen

Klasserne/grupperne besøger plantekasserne et par gange i løbet af sæsonen. Den løbende opsyn og grundlæggende pasning sørger UrbanPlanten for.

Den næste face, i næste år, er omplantning og flytning af planterne.

  • flytte bærbuske til skolehaven
  • planteworkshops i Urbanplanen

I skolehaven Islands Brygge skal bærbuskene bidrage til skolehavens spiselige indretning, samt være med til at skabe rum og organiske former.

I Urbanplanen plantes bærbuskene i forskellige steder – efter ønsker og behov – til gavn for beboerne og de besøgende i området.

18-05-2017, stikling-workshop med Karlsvognen, www.behandlingsskolerne.dk/skoler/autisme/karlsvognen

Skolehaven Islands Brygge

Skolehaven Islands Brygge er en nystartet skolehaveforening, som har til formål at give børnene på Islands Brygge og Amager mulighed for at dyrke deres egne fødevarer, opleve natur og økologiske samspil, lave mad og forstå sammenhængen.

Skolehavens haveanlæg er stadigvæk under udførelse, men forventes til at blive klar til plantning i løbet af 2018.

www.skolehavenib.dk
www.facebook.com/skolehavenib